Türkiye nin En İyi Sohbet Odaları – Gönül | Chat Odaları | Sohbet Siteleri | Muhabbet | Mirc

Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Masaüstü üzerinden bağlanmak için mIRC Indir.

Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Masaüstü üzerinden bağlanmak için mIRC Indir.

İlişkide Öfke Kontrolünü Nasıl Sağlarım ? - Öfkenizin İlişkinize Zararları


İlişkide Öfke Kontrolünü Nasıl Sağlarım ?

Öfke, yaşamın doğal bir parçasıdır. Özellikle iki insan hayatı yakından paylaştığında kaçınılmazdır. Bir çiftin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri öfkeyle nasıl başa çıkılacağıdır. İlişkide Öfke Kontrolünü Nasıl Sağlarım derdine artık son veriyoruz.

Ama önce öfke nedir? Büyük ölçüde yanlış anlaşılan bir duygu. Bir kere, öfke olumsuz bir duygu değildir. Bazı insanlar bunu kötü veya ahlaksız olarak görür ve sinirlenmenin kendilerini kötü bir insan yaptığını düşünür. Diğerleri öfkenin sevginin zıttı olduğuna inanır ve yakın kişisel ilişkide öfke ifadelerinin yeri olmadığını düşünür. Yine yaygın ama yanlış bir başka inanç, birine kızgın olmanın onlardan nefret ettiğinizi ima etmesidir. Gerçekte, bu kötü ya da kızgın olmak demek değildir.

Öfke, tüm insanlar tarafından deneyimlenen temel bir insani duygudur. Tipik olarak duygusal bir acı ile tetiklenen öfke, genellikle yaralandığımızı, kötü muamele gördüğümüzü, uzun süredir devam eden görüşlerimizde karşı çıktığımızı düşündüğümüzde veya kişisel hedeflere ulaşmamıza engel olan engellerle karşılaştığımızda ortaya çıkan hoş olmayan bir duygu olarak deneyimlenir. Öfke deneyimi büyük ölçüde değişir; öfkenin ne sıklıkla ortaya çıktığı, ne kadar yoğun hissedildiği ve ne kadar sürdüğü her kişi için farklıdır.

Partnerinize Kızdığınızda

Tüm kızgın duygularınız kabul edilebilir ve bilincinizin özgürce dizginlenmesine izin verilmelidir. Aynı özgürlük eylemleriniz için geçerli değildir. Eylemlerinizden sorumlu olursunuz ve diğerleriyle ilgili tüm davranışlarınız ve yanıtlarınız için tam sorumluluk üstlenirsiniz. Bu yönergeler, öfkeyle uğraşırken hatırlanması gereken iki durumu gösterir.

Öfkenizle başa çıkmak için iki temel kural vardır;

-İlk önce kızgın duygularınızı tam olarak hissedin.

Onları yargılamayın veya küçültmeyin. Onlardan kaçınmaya veya onları aşağı itmeye çalışmayın. Onları sonuna kadar hissedin.

-İkincisi, nasıl davranacağınıza karar verin.

Bu duyguları atlamamak önemlidir, çünkü her halükârda davranışınızı etkileyeceklerdir.

Öfkemizi nasıl ifade ederiz?

Duygularınızı iletmek, sesini duyurmak ve yapıcı bir diyaloğa girmek istiyorsunuz. Peki, bunu nasıl yapıyorsun? Öfkenizi gerçekçi bir şekilde ifade edin. Sadece öfkelendiğinizi güçlü bir şekilde, cezalandırmadan söyleyin. Hayal kırıklığınızı sert bir tonda dile getirirseniz veya isteklerinizi talepler olarak ifade ederseniz, büyük olasılıkla durumu tırmandıracak öfkeli bir tepkiye neden olursunuz. Kızgın olmanızın nedenleri konusunda net olun.

Partnerin Sana Kızdığında

Partneriniz size kızdığında kızmanız doğaldır. Birisi bize kızdığında, hepimiz aynı tepkiyi gösteririz ve buna kızarız. Tepkimiz hızlı ve mantıksız: “Bana kızma! Kapa çeneni! Ne dediğini duymak istemiyorum! ” Basitçe ifade etmek gerekirse, öfke öfkeye yol açar. Ve oldukça basitçe, bu dramatik değil. Yine, ilk öfkenizi atlamayın. Aksi halde yanmaya devam edecek ve partnerinizle olan iletişiminize zarar verici bir etkisi olacaktır.

Hoşlanmadığınız biri olmaya kışkırtmanıza izin vermezseniz, kişisel gücünüzü güçlendirirsiniz. Partnerinize nasıl tepki verdiğinizle ilgili olarak, öfkeyle misilleme yapmadığınızdan emin olun. Birçok çift arasında çok popüler olan gizli taktiği kullanmaya direnin – eşinizin derisinin altına girecek ve onu kızdıracak kesin şeyi söyleyin. Partnerinizin sizinle bu taktiği kullandığı durumlarda, yemi yemeye direnebilirsiniz. Partnerinize saygılı kalın. Öfkenizi bir kenara bırakmaya çalışın, böylece ne dediğini ve hissettiğini dinleyip anlayabilirsiniz.

Partnerinizin nasıl davrandığına bakılmaksızın, olmak istediğiniz kişi olarak kalmaya çalışın. Hoşlanmadığınız biri olmaya kışkırtmanıza izin vermezseniz, kişisel gücünüzü güçlendirirsiniz. Hem sizin hem de eşinizin öfkesini kabul etmek ve onunla rahat olmak önemlidir. Öfke, doğal bir insani duygudur. Yakın bir ilişkide, ilişkiniz üzerinde yıkıcı bir etki yaratmaması için kendinizin ve eşinizin öfkesini çözebilmelisiniz. Kendi öfkenizi ifade edebilmeli ve partnerinizin öfkesini duyup ona karşılık verebilmelisiniz. Nihayetinde amacınız, ilişkilerde öfkenin neden olduğu kopuşu iyileştirmek ve partnerinizle duygusal yakınlığı ve güveni yeniden tesis etmektir. İlişkide Öfke Kontrolünü Nasıl Sağlarım endişesinden sizi bir nebze de olsa uzaklaştırabildiysek ne mutlu bize.

Visits: 2



Bir cevap bırakın.